buitenland

Twee raketten afgevuurd op Israël vanuit Gazastrook

Door Shari Deira - 06 februari 2014

Er zijn donderdag opnieuw raketten afgevuurd op Israël. Het anti-raketafweersysteem Iron Dome heeft een van de twee raketten kunnen onderscheppen. De tweede raket kwam terecht in een open gebied in het zuiden van Israël.

Het Israëlische leger zegt dat de raketten zijn afgevuurd vanuit de Gazastrook. Er zijn geen doden of gewonden gevallen, melden Israëlische media.

Wapenstilstand

Na de beschietingen over en weer in november 2012 kondigden Israël en de Palestijnse beweging Hamas een staakt-het-vuren af. Hamas maakte onlangs nog bekend de politiemacht in de Gazastrook te versterken om strenger toe te zien op de wapenstilstand, maar het lijkt erop dat de beweging daar niet in slaagt.

Het was de afgelopen dagen al onrustig in het gebied. Vrijdag onderschepte Iron Dome al een raket die richting de Israëlische badplaats Eilat ging. Deze raket werd vermoedelijk afgeschoten vanuit de Sinaï-woestijn. De aanval werd opgeëist door de jihadistische organisatie Ansar Beit al-Maqdis.

Vorige week doodden Israëlische militairen een man die een lanceertoestel van Iron Dome bij Eilat probeerde te saboteren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.