buitenland

Vluchtauto gangsterstel gevonden in Duitse stad Münster

Door Anna Vossers - 26 februari 2014

De blauwe Honda CRV waarmee het gangsterduo Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) is gevlucht, is gevonden in de Duitse stad Münster. Volgens Duitse media is het stel gesignaleerd in Keulen.

Volgens de krant Westfälische Nachrichten is de blauwe Honda CRV woensdag door voorbijgangers herkend in Münster, op ongeveer een uur rijden van Enschede. De auto stond in de buurt van de begraafplaats bij de Aasee, niet ver van het station. De Duitse politie heeft de vondst bevestigd en de krant heeft een foto van de wagen gepubliceerd.

Keulen

De website van Kölner Express zegt te weten dat het duo 150 kilometer zuidelijker, in Keulen, voor het laatst is gezien. Van Münster naar Keulen kun je in de trein in minder dan twee uur komen. Voorbijgangers zouden hen hebben herkend en de Duitse politie trekt de tip op dit moment na.

Ook in Duitse media wordt veel geschreven over het stel, dat volgens de krant Bild ‘verliefd, gewapend en levensgevaarlijk’ is.

Duitsland en Nederland

De politie zoekt op dit moment met alle beschikbare middelen en manschappen naar de twee voortvluchtige criminelen. De zoektocht concentreert zich niet alleen op het grensgebied maar beslaat heel Nederland en Duitsland. De twee jonge overvallers werden voor deze melding uit Keulen maandagavond voor het laatst gezien in het Duitse Ahaus, net over de grens bij Enschede, waar zij een ontvoerde man uit de Honda zetten.

De politie heeft Marcos van der Ploeg en Merve Bircan op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Wie het tweetal ziet, wordt verzocht onmiddellijk het alarmnummer 112 te draaien.

In Duitsland staan ze op eenzelfde lijst, daar is het devies ‘nicht ansprechen und Notruf 110 wählen’ (niet aanspreken en noodnummer 110 kiezen), schrijft Bild.

Volg Anna Vossers op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.