buitenland

Vrijspraak voor Duitse ex-president Wulff in corruptiezaak

Door Anna Vossers - 27 februari 2014

Christian Wulff, oud-president van Duitsland, heeft zich niet schuldig gemaakt aan corruptie. Dat heeft de rechtbank in Hannover bepaald in een rechtszaak die zich richtte op zijn tijd als premier van de deelstaat Nedersaksen.

Wulff werd er onder meer van beschuldigd zich in 2008 voor 720 euro te hebben laten fêteren op het Oktoberfest in München door filmproducent David Groenewold. In ruil daarvoor zou hij Groenewold hebben geholpen aan een subsidie.

Geen bewijs

Rechter Frank Rosenow zegt dat er geen bewijs is van een misdrijf. De twee waren vrienden en vroegen elkaar geregeld om raad. Er is geen bewijs dat de betaalde hotelovernachting als steekpenning was bedoeld, schrijft Der Tagesspiegel.

Ook vindt hij dat de oud-president recht heeft op een vergoeding voor de schade die hem is berokkend bij een politie-inval in zijn huis, schrijft Deutsche Welle.

Wulff trad in februari 2012 af, omdat hij vond dat hij het draagvlak van de Duitse bevolking had verloren door de beschuldigingen die vanaf 2011 rondgingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.