buitenland

Vrouw (19) bekent 22 moorden: ‘Ik ben gestopt met tellen’

Door Shari Deira - 17 februari 2014

De negentienjarige Miranda Barbour zit al vast voor moord, maar bekent nu dat zij zeker 22 anderen om het leven heeft gebracht. Mogelijk zijn het er nog meer: ‘Ik ben bij 22 gestopt met tellen.’

Barbour heeft dat bekend in een interview met een lokale krant, melden Amerikaanse media. De openbaar aanklager onderzoekt de verklaring van Barbour.

Touw

Miranda en haar man Elytte Barbour (22) worden verdacht van de moord op Troy LaFerrara. Het stel ontmoette LaFerrara via de verkoopwebsite Craigslist. De jonge vrouw zou LaFerrara hebben doodgestoken, terwijl haar man hem met een touw vasthield.

Op het moment van de moord was het stel pas drie weken getrouwd. Ze hebben verklaard dat ze de behoefte hadden om samen iemand te vermoorden.

Sekte

Miranda Barbour zegt dat zij al op haar dertiende werd geconfronteerd met moord, nadat zij zich had aangesloten bij een satanische sekte. Ze vond het nu tijd om alles naar buiten te brengen. ‘Het maakt me niet uit of mensen me geloven. Ik wil dit gewoon naar buiten brengen.’

De jonge vrouw heeft naar eigen zeggen geen spijt van de moorden, omdat ze alleen ‘slechte mensen’ heeft gedood. ‘Als ik vrij zou komen, zou ik het zo weer doen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.