buitenland

Weer dode bij bouw voetbalstadion in Brazilië

Door Shari Deira - 07 februari 2014

Bij de bouw van de Amazonia Arena in het Braziliaanse Manaus is vrijdag een dode gevallen. De arbeider uit Portugal kwam om het leven bij het werk buiten het stadion.

Het is de derde dode bij de bouw van het voetbalstadion in Manaus, een van de arena’s waar in de zomer het WK voetbal is.

Verwondingen

De man die vrijdag om het leven is gekomen, is 55 jaar en heet Antonio Jose Pita Martins, meldt het ministerie van Sport in Brazilië. Hij zou gewond zijn geraakt aan zijn schouder en hoofd en kampte met ademhalingsproblemen. In het ziekenhuis overleed de man aan zijn verwondingen.

De Portugese arbeider is niet de eerste dode die valt bij de bouwwerkzaamheden in Brazilië. Tot nu toe zijn er zes bouwvakkers om het leven gekomen. Zo werden twee mannen gedood in Sao Paulo toen een kraan omviel. Daarbij werd ook een deel van het pas gebouwde stadion vernietigd.

De bouw van de Amazonia Arena ligt ook nog eens achter op schema. Het stadion had volgens de FIFA eigenlijk in december al klaar moeten zijn. In het stadion is onder een wedstrijd van Engeland tegen Italië en Amerika tegen Portugal.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.