buitenland

Woedende parlementariër India spuit met pepperspray

Door Shari Deira - 13 februari 2014

Een vergadering in het Indiase parlement is behoorlijk uit de hand gelopen. Parlementariër Lagadapati Rajagopal ontstak in woede en spoot pepperspray om zich heen.

Rajagopal was boos over een voorstel om een nieuwe staat te stichten in het zuiden van India. Daarvoor zou de staat Andra Pradesh een stuk grond moeten afstaan.

Pepperspray

Rajagopal is afkomstig uit Andra Pradesh en wil niet dat zijn staat gebied moet afstaan. Het parlementslid was boos en ging met pepperspray spuiten. Er zou een gevecht zijn uitgebroken tussen de politici.

Volgens bronnen zou een ander parlementslid zelfs een mes hebben getrokken. Vier ambulances kwamen naar het parlement om enkele parlementariërs naar het ziekenhuis te brengen en ze ter plaatse te behandelen.

Democratie

Op beelden is te zien dat politici het gebouw verlaten en hun ogen afdekken. De minister van Parlementaire Aangelegenheden spreekt van een ernstige smet op de democratie in India. Over het voorstel is niet meer gestemd.

Het is wel vaker uit de hand gelopen in het Indiase parlement. Op een filmpje uit 2008 is te zien dat parlementariërs voorwerpen naar elkaar gooien en vallen rake klappen.

Beelden van het gevecht in 2008

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.