buitenland

Australië geeft foto’s van mogelijke brokstukken Boeing vrij

Door Anna Vossers - 20 maart 2014

De Australische autoriteiten hebben de foto’s vrijgegeven van wat mogelijk de brokstukken zijn van de bijna twee weken vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. Het is nog niet duidelijk of het daadwerkelijk om resten van het verdwenen vliegtuig gaat.

Het lijkt een doorbraak te zijn in de zoektocht van 26 landen naar de mysterieuze verdwijning van vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Beijing, dat zonder noodsignaal plotseling van de radar verdween.

Australië leidt de zoektocht naar het toestel in het zuidelijke gedeelte van de Indische Oceaan. Op satellietbeelden zijn op 2.500 kilometer van de stad Perth twee voorwerpen gespot, waarvan de grootste een lengte van ongeveer 24 meter heeft.

De Australische autoriteiten blijven waarschuwen dat het niet zeker is dat het om het vliegtuig gaat. Schepen en vliegtuigen uit Australië, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland zijn op weg naar het gebied waar de stukken zijn gezien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.