buitenland

Australië probeert mogelijke resten Boeing 777 snel te bergen

Door Anna Vossers - 24 maart 2014

Een Australisch vliegtuig heeft, in de buurt van waar Chinezen eerder vandaag mogelijke brokstukken van de verdwenen Boeing 777 zagen, objecten zien drijven. Een marineschip zoekt er met man en macht naar de objecten om deze zo snel mogelijk te bergen.

Dat heeft de Australische premier Tony Abbott maandag laten weten, schrijft persbureau AP.

HMAS Success

Volgens Abbott zijn vanuit een militair vliegtuig twee objecten waargenomen: het eerste is een groen of grijs rond voorwerp, het tweede een oranje rechthoekig voorwerp. De opvarenden van marineschip HMAS Success zoeken in het gebied in de zuidelijke Indische Oceaan, op 2.500 kilometer ten zuiden van de stad Perth, naar de gesignaleerde objecten.

Er is nog altijd geen enkele zekerheid over het lot van het toestel en ook wat betreft deze nieuwe vondsten houdt Abbott nog altijd een slag om de arm. ‘We weten niet of de voorwerpen van MH370 komen, het zou ook om andere drijvende stukken kunnen gaan,’ zegt Abbott. ‘Desalniettemin hopen we dat we de objecten kunnen bergen en dat dat ons een stap dichter bij de oplossing van dit tragische mysterie brengt.’

Chinese vliegtuigen

Eerder vandaag spotten twee Chinese vliegtuigen, die sinds vandaag meewerken aan de zoektocht onder leiding van Australië in het zuidelijke deel van de Indische oceaan, drijvende voorwerpen. In totaal zoeken tien vliegtuigen er naar brokstukken.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween in de nacht van 7 op 8 maart zonder noodsignaal van de radar, toen het op weg was van Maleisië naar China. Voor de levens van de 239 inzittenden wordt gevreesd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.