buitenland

Australische marine zoekt vrijdag verder naar brokstukken Boeing

Door Servaas van der Laan - 20 maart 2014

De zoektocht naar mogelijke brokstukken van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines die door een satelliet zouden zijn waargenomen, is de eerste dag zonder resultaat gebleven. De Australische marine speurt vrijdag verder naar het materiaal.

Dat meldt de Britse nieuwszender BBC donderdag.

Twee objecten

De Australische premier Tony Abbott zei donderdagmorgen dat er twee objecten in de zuidelijke Indische Oceaan op satellietbeelden zijn waargenomen. De foto’s werden later op de dag verspreid.

De Australian Maritime Safety Authority (Amsa), dat de zoektocht nu leidt, zegt de hele dag naar de mogelijke brokstukken gezocht te hebben, maar dat tot nu toe niets is gevonden. Vrijdag zal de zoektocht in de vroege morgen worden voortgezet.

Geloofwaardige aanwijzing

Bij de zoektocht zijn teams van 26 verschillende landen ingezet. De Maleisische minister van Transport noemt de satellietbeelden ‘een geloofwaardige aanwijzing’ maar probeert de hoge verwachtingen tegelijkertijd te temperen.

Bij de nabestaanden is het begrip voor de luchtvaartmaatschappij en de autoriteiten intussen gedaald tot op het vriespunt. Zij willen weten wat er met hun geliefden is gebeurd, maar voelen zich niet door de instanties gesteund. Het is nu bijna twee weken geleden dat vlucht MH370 van de radar verdween.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.