buitenland

Enorme explosie op Manhattan eist zeker twee doden

Door Servaas van der Laan - 12 maart 2014

Een zware explosie op het eiland Manhattan in New York heeft woensdag de levens van zeker twee personen geëist. Omdat twee gebouwen instortte, wordt gevreesd voor meer slachtoffers.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Achttien gewonden

Honderden brandweerlieden zijn in de weer om de uitslaande brand onder controle te krijgen De brandweerlieden doorzoeken de ingestorte gebouwen op mogelijke slachtoffers. Zeker vierentwintig personen raakten gewond. Vier van hen zijn naar het ziekenhuis van Harlem vervoerd. Onder hen is een kind dat in zeer kritieke toestand verkeert.

Andere slachtoffers zijn naar het Mount Sinai-ziekenhuis vervoerd. Gevreesd wordt voor meer slachtoffers. Een onbekend aantal personen wordt op dit moment nog vermist.

Gaslek

Wat de explosie heeft veroorzaakt, is niet duidelijk. Een woordvoerder van netbeheerder Con Edison zei dat er woensdagmorgen een melding uit het gebouw over een gaslek is binnengekomen.

Een door de netbeheerder gestuurde vrachtwagen kwam pas na de explosie bij de gebouwen op Park Avenue aan.

Burgemeester Bill de Blasio is op de plek van het ongeluk aanwezig. ‘Dit is een tragedie van de ergste soort, omdat er geen tijd was om mensen te redden,’ zei hij.

.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.