buitenland

Familieleden van inzittenden Boeing 777 willen bewijs

Door Shari Deira - 30 maart 2014

Tientallen familieleden van inzittenden van de verdwenen Boeing 777 zijn boos, omdat autoriteiten concluderen dat het vliegtuig is neergestort terwijl daarvoor geen bewijs zou zijn. De familieleden eisen dat zij meer inzicht krijgen in het onderzoek.

Chinese familieleden zijn afgereisd naar Kuala Lumpur om hun bezwaren kenbaar te maken. Tijdens een persconferentie zeiden de boze familieleden dat zij bewijzen willen zien.

Waarheid

‘We willen bewijs, we willen de waarheid en we willen onze families,’ zei Jiang Hui, vertegenwoordiger van de groep. Behalve bewijzen, eisen de familieleden ook antwoorden op al hun vragen.

Verder willen zij dat Maleisië excuses aanbiedt voor de verwarrende informatie die de afgelopen periode is verstrekt en voor de boodschap van 24 maart. Toen werd bekendgemaakt dat het vliegtuig naar alle waarschijnlijkheid is neergestort.

De familieleden droegen T-shirts met de tekst ‘Bid voor MH370’,  meldt nieuwszender CNN.

Brokstukken

De Boeing 777 verdween 8 maart tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Sindsdien is er veel verwarrende informatie verstrekt. Zo werd eerder deze maand gezegd dat het vliegtuig is neergestort, en dat er honderden brokstukken te zien waren op satellietbeelden maar die zijn nog niet gevonden.

Intussen wordt het zoekgebied in de Indische Oceaan nog steeds uitgekamd. Zaterdag werden er voorwerpen uit het water gevist, waarvan werd gedacht het mogelijk brokstukken waren van het vliegtuig. Uit onderzoek is gebleken dat de voorwerpen niet van de Boeing zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.