buitenland

Filip Dewinter: ook minder Marokkanen in Antwerpen

Door Servaas van der Laan - 20 maart 2014

Terwijl er in binnen- en buitenland veel kritiek is op de anti-Marokkanen-toespraak van Geert Wilders, krijgt de PVV-leider ook bijval. De Belgische politicus Filip Dewinter staat volledig achter Wilders en vindt dat er ook in Antwerpen minder Marokkanen zouden moeten zijn.

‘Ik hoop dat Wilders zijn uitspraken herhaalt,’ zei Dewinter donderdag tegen deredactie.beover Wilders die zondag op een partijcongres van Vlaams Belang spreekt.

Ook minder Marokkanen

De voorman van Vlaams Belang is erg blij met de uitspraken van Wilders en vindt niet dat zijn woorden genuanceerd hoeven te worden.

Volgens Dewinter heeft Wilders het helemaal bij het rechte eind. ‘Net zoals in Nederland zouden er in Antwerpen minder Marokkanen moeten zijn, en in Gent minder Roma. Europa moet gewoon maatregelen nemen om de massa-immigratie uit Noord-Afrika te stoppen.’

Geen racisme

Dewinter vindt de uitspraken van Wilders zeker niet racistisch. ‘Hij zegt gewoon wat veel Nederlanders denken, en door zijn tegenstanders kan dat als racistisch worden beschouwd.’

De vergelijkingen die door Duitse media werden gemaakt met Joseph Goebbels vindt Dewinter overdreven: ‘Iedereen weet dat Wilders een democraat is, afkomstig uit een liberale familie. Dat kan niet gezegd worden van Goebbels.’ Vlaams Belang werkt, samen met het Franse Front Nationaal, op Europees niveau samen met de PVV.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.