buitenland

Frans blad Closer moet ‘minnares’ Hollande 15.000 euro betalen

Door Nathalie Felix - 27 maart 2014

Het Franse blad Closer moet een schadevergoeding van 15.000 euro betalen aan actrice Julie Gayet. De rechter oordeelde dat Closer de privacy van Gayet heeft geschonden door foto’s te publiceren die een affaire met de Franse president François Hollande suggereerden.

Closer plaatste in januari foto’s op de website en in het blad van president Hollande op zijn scooter voor het appartement van Julie Gayet. Hiermee was het blad de eerste die een affaire tussen de twee beweerde.

Schadeclaim

Gayet sleepte Closer voor de rechter en eiste een bedrag van 50.000 euro.

De rechtbank in Nanterre heeft het blad schuldig verklaard aan privacy schending, maar legde een lagere boete van 15.000 euro op. Ook moet Closer de uitspraak van de rechter op de voorpagina van het aankomende nummer publiceren.

Première dame

Kort na de publicatie van de foto’s belandde première dame Valérie Trierweiler, de toenmalige partner van president Hollande, in het ziekenhuis. Op 25 januari kondigde Hollande aan dat zijn relatie met Trierweiler ten einde was.

Hollande heeft zijn vermeende affaire met Julie Gayet nooit bevestigd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.