buitenland

‘Gecrasht vliegtuig’ Gran Canaria blijkt Nederlands schip

Door Tom Reijner - 27 maart 2014

De Spaanse reddingsdiensten hebben per ongeluk een schip uit Nederland bij Gran Canaria aangezien voor een vliegtuig. Zij dachten dat dit ‘toestel’ een noodlanding in zee had gemaakt of was neergestort.

Rond 16.15 uur verschenen berichten op sociale media dat een Boeing 737 bij het eiland was gecrasht. Al snel werd duidelijk dat dit vals alarm was.

Kraanschip

Het schip bleek een kraanschip van Multraship uit Terneuzen. Eline Muller van het bedrijf zegt tegen Omroep Zeeland dat het schip onderweg is naar Nigeria. Daar gaat het helpen bij het bergen van wrakken in het Afrikaanse land.

Omdat de kraan tijdens het varen gestreken is, ziet het schip er anders uit dan normaal. Het is volgens Eline Muller voorstelbaar dat het schip, zeker vanuit de verte, voor een vliegtuig werd aangezien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.