buitenland

Geheim agenten Obama naar huis gestuurd na wilde avond

Door Servaas van der Laan - 26 maart 2014

Drie agenten van de Secret Service rond de Amerikaanse president Barack Obama zijn dit weekend naar huis gestuurd na een wilde avond in Amsterdam. Eén van de agenten werd in de gang van een hotel gevonden terwijl hij zijn roes lag uit te slapen.

Dat schrijft The Washington Post op basis van ingewijden.

Bewusteloos

Het personeel van het hotel waarschuwde de Amerikaanse ambassade in Den Haag nadat de agent bewusteloos in het hotel was gevonden op de dag voordat Obama in Nederland aankwam.

De ambassade heeft vervolgens de Secret Service ingelicht. De Amerikaanse geheime dienst bevestigt dat drie werknemers ‘vanwege disciplinaire redenen’ naar huis zijn gestuurd. Meer wil de dienst er niet over kwijt.

Prostituees

Sinds april 2012 is de Secret Service erg alert op wangedrag van de eigen agenten. Toen hingen twaalf agenten de beest uit in het Colombiaanse Cartagena door het op een drinken te zetten en prostituees mee te nemen naar het hotel. Sindsdien is het iedereen die met een officiële reis meegaat verboden om tot 10 uur voor de opdracht ook maar iets te drinken. Dit voorschrift is door de drie agenten vermoedelijk niet helemaal opgevolgd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.