buitenland

Luchtvaartautoriteit waarschuwt voor zwakke plek in Boeing 777

Door Servaas van der Laan - 11 maart 2014

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA waarschuwde in november vorig jaar voor een mogelijke zwakke plek in de romp van de Boeing 777. De plek zou zonder behandeling tot breken van het toestel kunnen leiden.

Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph dinsdag.

Breken

De FAA gaf vier maanden geleden een waarschuwing uit waarin het luchtvaartmaatschappijen aanraadt op te passen voor corrosie op de onderlaag van de romp van Boeings 777.

Als de plek niet wordt aangepakt, kan het zorgen voor ernstige decompressie en een situatie waarin de romp uiteindelijk in twee stukken kan breken.

Gat

De FAA zei bij een inspectie een gat in de romp van een toestel van veertien jaar oud aangetroffen te hebben. Het gat moest in de loop der jaren door corrosie zijn ontstaan.

De informatie wordt verspreid naar aanleiding van het verdwijnen van de Boeing 777 van Malaysia Airlines. Dagen nadat het toestel van de radar verdween, ontbreekt nog altijd ieder spoor. Volgens de laatste berichten zou het toestel honderden kilometers van zijn laatste signalering door militairen zijn gespot bij de straat van Malakka.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.