buitenland

Nederlander (35) onder dodelijke slachtoffers SXSW-festival

Door Tom Reijner - 13 maart 2014

Eén van de bezoekers die donderdagochtend omkwamen bij het internet-en muziekfestival SXSW in de Amerikaanse stad Austin is een vijfendertigjarige Nederlander. Het gaat om Steven Craenmehr van het bedrijf Massive Music.

‘Het is met groot verdriet dat we bekend moeten maken dat onze vriend en collega Steven is overleden op SXSW,’ twitterde zijn bedrijf.

 

 

Tientallen gewonden

Vanmorgen reed op het internet- en muziekfestival SXSW in de Verenigde Staten een auto het publiek in. Daarbij viel, naast de Nederlander, nog een ander dodelijk slachtoffer. Tientallen festivalgangers raakten gewond. Vijf van hen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie reed de dronken automobilist door een barricade en ramde daarop een menigte die zich had verzameld bij concertzaal The Mohawk, waar optredens zouden zijn. Op een persconferentie zei de politiechef van Austin dat de politie de dader wil vervolgen voor twee moorden. De automobilist kan de doodstraf krijgen.

SXSW staat voor South by Southwest. Het van oorsprong kleinschalige muziekfestival wordt sinds 1987 georganiseerd in Austin. Intussen is het evenement uitgegroeid tot een megafestijn. De afgelopen dagen waren verschillende journalisten, medewerkers en leidinggevenden van onder meer NOS, VPRO, nu.nl en NRC Handelsblad bij het grote festival.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.