buitenland

Nog altijd geen spoor van brokstukken Boeing in Indische Oceaan

Door Servaas van der Laan - 21 maart 2014

De zoektocht in de Indische Oceaan naar mogelijke brokstukken van de verdwenen Boeing 777 heeft ook op dag 2 geen resultaat opgeleverd. Zaterdag zal met nog meer boten naar de op satellietbeelden waargenomen objecten worden gezocht.

Dat melden Australische autoriteiten vrijdag aan de Britse nieuwszender BBC.

Verre zuidwesten

Vijf vliegtuigen scanden vrijdag het gebied waar de objecten vijf dagen geleden waargenomen zijn. Zij zochten in een straal van 1.000 kilometer in het verre zuidwesten van de wateren rond Australië.

Maar het team, dat Australische, Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse vliegtuigen en schepen inzet, heeft nog geen spoor van de mogelijke brokstukken gevonden.

Gezonken

Volgens de Australische vicepremier Warren Truss kan het goed zijn dat de objecten intussen gezonken zijn. Ook is nog helemaal niet duidelijk of de waargenomen objecten wel toebehoorden tot de vermiste Boeing.

Tony Abbott, de premier van Australië, houdt nog steeds een slag om de arm: wat de satelliet fotografeerde, zou ook een van een boot gevallen container kunnen zijn.

Het gebied waar wordt gezocht ‘is zo ongeveer de moeilijkst te bereiken plek op aarde, maar als daar iets is, zullen we het vinden,’ zei Abbott. Bij de zoektocht zaterdag zullen ook Chinese en Japanse vliegtuigen worden ingezet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.