buitenland

Nog een Amerikaanse militair over de schreef bij bezoek Obama

Door Servaas van der Laan - 31 maart 2014

Voorafgaande aan het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan Nederland is een derde militair over de schreef gegaan. De beveiliger eindigde na een avondje stappen in Noordwijk op een after party met onbekenden.

Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Wilde avond

Eerder schreef de Washington Post dat twee leden van de secret service ladderzat in de lobby van Huis ter Duin waren aangetroffen na een wild avondje stappen.

Een derde militair, een door voor deze gelegenheid ingehuurde beveiliger van de Amerikaanse ambassade in Montenegro, was aanvankelijk ook met de twee leden van het ‘counter assault team’ op stap.

Op de foto

In de Noordwijkse Club 19 vertelde hij aan iedereen die het wilde horen dat ook hij een kogelvanger van Obama was. Toen de twee eerder genoemde militairen te dronken waren om door te gaan, besloot de beveiliger in Montenegro mee te gaan naar een feestje bij mensen thuis.

Hier haalde hij zijn badge voor de nucleaire top te voorschijn. Zijn nieuwe Nederlandse vrienden gingen met het document om de nek op de foto. Uiteindelijk ging hij rond een uur of half zeven in de ochtend naar het hotel. Het Amerikaanse Korps Mariniers is een onderzoek gestart.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.