buitenland

Ook Thaise satelliet signaleert mogelijk brokstukken Boeing 777

Door Shari Deira - 27 maart 2014

Ook een Thaise satelliet heeft brokstukken gesignaleerd die mogelijk van de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines zijn. De beelden zijn gemaakt op 24 maart, een dag na de beelden van de Franse satelliet waarop 122 drijvende objecten zijn te zien.

De objecten liggen volgens de Thaise overheid op ongeveer 200 kilometer van het gebied waar naar wrakstukken van de Boeing wordt gezocht.

Brokstukken

De informatie zou zijn doorgegeven aan Maleisische autoriteiten. Thailand kan nog niet bevestigen dat de brokstukken daadwerkelijk van het vermiste vliegtuig zijn.

Op beelden van Franse satellieten waren nog eens 122 mogelijke brokstukken van het vliegtuig te zien. De objecten liggen in het zoekgebied in de Indische Oceaan op ruim 2.000 kilometer van de Australische kust.

Voorwerpen

De Australische maritieme veiligheidsautoriteit leidt het onderzoek naar het vliegtuig. Woensdag zouden zij drie objecten in zee hebben zien drijven, maar het lukte niet om bij de voorwerpen te komen.

Donderdag rukten opnieuw elf vliegtuigen uit, waarvan acht het zoekgebied bereikten. De zoektocht naar de brokstukken is inmiddels stilgelegd vanwege het slechte weer.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines met 239 inzittenden verdween 8 maart boven zee tussen Maleisië en Thailand.

De zoektocht naar de Boeing 777 (ANP)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.