buitenland

Opnieuw raketten afgevuurd op Israël vanuit Gazastrook

Door Shari Deira - 13 maart 2014

Vanuit de Gazastrook zijn donderdag opnieuw raketten afgevuurd op Israël. Het zou gaan om vier raketten, die terechtkwamen in open gebieden tussen Ashkelon en Ashdod. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Woensdag werden vanuit Gaza ook al tientallen raketten geschoten die op Israëlische bodem terechtkwamen. Enkele raketten werden onderschept door het raketafweersysteem Iron Dome. Het was de zwaarste raketbeschieting sinds eind 2012.

Terreur

Het Israëlische leger heeft al meteen laten weten dat zij het er niet bij willen laten zitten. ‘De Israel Defence Force blijft optreden tegen pogingen om Israëlische burgers en militairen te raken en we zullen hard optreden tegen iedereen die terreur gebruikt tegen de Israëlische staat.’

De Israëlische luchtmacht reageerde woensdag op de beschietingen vanuit de Gazastrook. Israël raakte daarbij 29 doelwitten in Gaza. Niemand raakte gewond.

Volgens Israël zit de ‘terroristische organisatie Hamas’ achter de beschietingen, maar de actie werd opgeëist door een andere organisatie, de Islamitische Jihad. Deze groep wilde wraak nemen vanwege de dood van drie leden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.