buitenland

Parlementslid scheldt Belgische premier uit voor ‘pedofiel’

Door Tom Reijner - 27 maart 2014

Tijdens een zitting in het Belgische parlement heeft donderdag onafhankelijke parlementslid Laurent Louis de Belgische premier Elio di Rupo uitgescholden. Hij noemde hem een ‘pedofiel’.

Di Rupo en Louis waren al een tijdje aan het ruziën in de Kamer. Het parlementslid haalde uit naar de hoge kosten van het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama in België.

Buiten

De premier antwoordde dat de regering de totale kosten van Obama’s bezoek bekend zou maken en voegde daaraan toe dat Louis op moest houden met dit ‘circus’. ‘Bedankt, meneer de pedofiel,’ zei het parlementslid toen.

Meerdere aanwezigen riepen vervolgens dat Louis de zitting moest verlaten. ‘Naar buiten!’, scandeerden zij. Die actie kon op een dankwoord van de premier rekenen.

Het is niet de eerste keer dat Di Rupo wordt gelinkt aan pedofilie. In 1996 werd de toenmalige vicepremier beschuldigd van dergelijke praktijken. De aantijgingen bleken echter totaal verzonnen. Di Rupo bestempelde die periode onlangs nog als de zwartste van zijn politieke loopbaan.

Omstreden

Begin oktober werd de omstreden Louis binnengehaald om bij de verkiezingen in 2014 lijsttrekker te worden van de partij Islam in de Belgische hoofstad.

Islam is een partij die openlijk voorstander is van de sharia. Islam wil van België een islamitische staat maken. Maar na een maand moest Louis de partij al weer gedwongen verlaten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.