buitenland

Premier Rutte ontvangt leiders G7-landen op het Catshuis

Door Servaas van der Laan - 22 maart 2014

Premier Mark Rutte (VVD) ontvangt maandag de leiders van de G7-landen op het Catshuis in Den Haag. Ook Europees president Herman Van Rompuy en voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso zullen deelnemen aan de gesprekken.

De leiders van de zeven grote industrielanden zullen in de marge van de Nuclear Security Summit (NSS) spreken over de situatie tussen Rusland en Oekraïne.

Voorbereid

Het gaat om de Amerikaanse president Barack Obama, de Franse president François Hollande, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Canadese minister-president Stephen Harper, de Britse minister-president David Cameron, de Japanse minister-president Shinzo Abe en de Italiaanse minister-president Matteo Renzi.

De organisatie van de nucleaire top zegt voorbereid te zijn op multilaterale onderhandelingen over andere onderwerpen dan beveiliging van nucleair materiaal.

De top begint maandag in Den Haag en zal tot en met dinsdag duren. Zondag geeft premier Rutte een persconferentie samen met minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) en de burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.