buitenland

Schepen vissen objecten uit oceaan in zoekgebied Boeing 777

Door Anna Vossers - 29 maart 2014

Een Chinees en een Australisch schip hebben objecten uit de Indische Oceaan gevist in het gebied waar zij zoeken naar de gecrashte Boeing 777 van Malaysia Airlines. Er is nog geen verband vastgesteld met het toestel.

Dat meldt de Australische marine. De schepen Haixun 01 en HMAS Success zochten zaterdag op 1.100 kilometer ten noordoosten van waar eerder werd gezocht naar het verdwenen toestel.

Chinese militaire vliegtuigen hadden er eerder witte, rode en oranje objecten zien drijven, meldde het Chinese persbureau Xinhua. Het is niet duidelijk of de brokstukken van het verdwenen vliegtuig afkomstig zijn.

Hogere snelheid

De locatie van de zoektocht is verplaatst, omdat op basis van nieuwe berekeningen van radar- en satellietgegevens wordt aangenomen dat het toestel met een hogere snelheid vloog dan eerder werd gedacht. De kerosine van de Boeing 777 zou eerder zijn opgeraakt.

Vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Beijing verdween ruim drie weken geleden van de radar. Aangenomen wordt dat alle 239 inzittenden om het leven zijn gekomen.

Om te achterhalen wat er is gebeurd, moeten de zwarte dozen worden gevonden, maar die zenden nog maar een ruime week ultrasone signalen uit en het gebied in de zuidelijke Indische Oceaan waar het toestel waarschijnlijk is neergestort, is extreem ontoegankelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.