buitenland

‘Waarschijnlijk civiele rechtszaak Heleen Mees tegen Willem Buiter’

Door Tomasz Blom - 10 maart 2014

Een rechter in New York besloot maandag dat het proces tegen de Nederlandse econoom Heleen Mees wordt geschrapt indien Mees zich een jaar rustig zal gedragen. Mees overweegt nu zelf een civiele rechtszaak tegen haar ex-geliefde Willem Buiter aan te spannen.

Dat meldt RTL Nieuws maandag.

Mees werd vorig jaar zomer door haar voormalige minnaar en Citigroup-econoom Willem Buiter beschuldigd van stalking en intimidatie.

Therapie

De rechter oordeelde vandaag dat het proces niet door zal gaan als Mees twaalf maanden ‘geen problemen’ veroorzaakt. Daarnaast moet de Nederlandse econoom veertien therapiesessies volgen en mag ze alleen met Buiter communiceren via haar advocaat.

Begin mei heeft Mees een gesprek bij de rechtbank over haar therapeutische voortgang.

Civiele zaak

Volgens RTL nieuws is voor Mees hiermee de zaak nog niet gedaan. Ze zou nu zelf overwegen om een civiele zaak tegen Buiter aan te spannen. Herman Stam van de Telegraaf vult aan dat Mees onder meer een schadeclaim wil eisen voor reputatieschade en de dagen die ze in de gevangenis heeft moeten doorbrengen.

Na afloop van de zitting dankte Mees via Twitter al haar vrienden en familie voor hun ‘warme en liefdevolle steun’.

Ze benadrukte daarbij de hulp die ze van Neelie Kroes en Sylvia Toth heeft mogen ontvangen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.