buitenland

Woede, wanhoop bij familieleden passagiers Boeing 777

Door Tom Reijner - 24 maart 2014

De familieleden van de Chinese inzittenden van de Boeing 777 die op 8 maart verdween tijdens een vlucht van het Maleisische Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Beijing, reageren maandag ontzet op het bericht dat het toestel is neergestort en dat alle 239 passagiers zijn omgekomen.

Een aantal van hen schreeuwden luid of huilden, nadat zij door de Maleisische autoriteiten werden ingelicht over het tragische lot van het verdwenen toestel van Malaysia Airlines.

Flauw

Sommigen vielen flauw en werden met ziekenwagens weggebracht van het hotel in de Chinese hoofdstad waar zij bijeen waren.  Er waren ook woedende familieleden die journalisten te lijf gingen die bij de zaal stonden waar de familieleden samenkwamen.

Een vrouw sloeg woedend met haar tas naar camera’s. Ongeveer twee derde van de inzittenden van vlucht MH370 was Chinees.

Brokstukken

De Maleisische premier Najib Razak maakte eerder vandaag in een persconferentie bekend dat zij – de autoriteiten en luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines – ervan overtuigd zijn dat het toestel in de Indische Oceaan is neergestort.

De resten van het vliegtuig moeten ten zuidwesten van Australië worden gezocht, waar de afgelopen dagen al meerdere malen mogelijke brokstukken zijn gesignaleerd.

Het vliegtuig heeft nog zeven of acht uur gevlogen nadat het tweeënhalve week geleden van de radar verdween. Een deskundige zegt bij CNN dat het vliegtuig waarschijnlijk eerst extreem hoog is gaan vliegen en vervolgens terugkeerde naar een hoogte van ongeveer tien kilometer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.