buitenland

Zware raketbeschietingen vanuit Gazastrook op Israël

Door Anna Vossers - 12 maart 2014

Militante Palestijnen hebben woensdag meer dan dertig raketten afgevuurd op Israël. Het zijn de zwaarste raketbeschietingen op Israël sinds eind 2012.

Het Israëlische leger heeft volgens de krant The Jerusalem Post drie raketten kunnen onderscheppen. Acht raketten kwamen volgens die krant in stedelijke gebieden terecht. Er is niets bekend over slachtoffers.

Wraakactie

De Islamitische Jihadbeweging heeft de beschietingen opgeëist. In Israël wordt de aanval gezien als een wraakactie voor de dood van drie Palestijnen. Dinsdag doodde het Israëlische leger drie Palestijnen, naar verluidt leden van de Jihadbeweging. Volgens Israël schoten zij eerst mortiergranaten naar Israëlische soldaten.

‘Het lijkt erop dat de golf van raketten een antwoord is op onze preventieve operaties van gisteren,’ zegt premier Benjamin Netanyahu in een verklaring. Hij voegde daaraan toe dat Israël ‘diegenen die ons aanvallen’ blijft ‘dwarsbomen en aanvallen’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.