buitenland

Aangespoelde ‘wrakstukken’ Australische kust niet van Boeing

Door Tom Reijner - 24 april 2014

De spullen die woensdag zijn aangespoeld op de kust van West-Australië zijn niet afkomstig van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. Gedetailleerde foto’s van het puin tonen dat aan.

Dat melden de Australische autoriteiten. De spullen waren aangespoeld in de buurt van de plaats Augusta in het zuidwesten van Australië. Het gaat om een stuk met metaal met klinknagels.

Zoekgebied

De Boeing 777 verdween op 8 maart tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Er zaten 239 mensen aan boord van het vliegtuig, waaronder een Nederlandse vrouw. Op satellietfoto’s zijn vaker objecten gesignaleerd die mogelijk van het vliegtuig waren, maar dat bleek later toch niet het geval te zijn.

Het gebied waarin wordt gezocht naar het vliegtuig wordt steeds kleiner. De onderzeeër Bluefin-21 is inmiddels op tien missies gegaan. De kleine onderzeeër, zonder bemanning, scant de bodem van de oceaan en maakt een digitale kaart. Tot nu toe is er nog niets gevonden.

Het ziet er niet naar uit dat snel duidelijk is waar het verdwenen toestel terecht is gekomen. Toch geeft het zoekteam niet op. ‘We zullen niet rusten tot we echt alles hebben gedaan om dit mysterie op te lossen,’ zei de Australische premier Tony Abbott.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.