buitenland

Argentijns meisje (15) jarenlang opgesloten in garage

Door Shari Deira - 17 april 2014

De politie in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires heeft een vijftienjarig meisje bevrijd dat al negen jaar zat opgesloten in de garage van haar pleegouders. Het meisje zat vast met een aap en hond en woog nog maar 20 kilo.

Pleegouders Daniel Gómez (43) en Adriana Barros (56) zijn gearresteerd. Het stel kreeg in 2001 tijdelijk de voogdij over het meisje, nadat de biologische moeder had aangegeven niet voor het kind te kunnen zorgen.

Riem

De zaak kwam aan het licht toen de biologische zus naar het meisje ging zoeken. Ze is opgenomen in het ziekenhuis.

Het meisje wist te overleven door de etensresten van de dieren te eten. Ook kreeg ze af en toe brood en water van haar pleegouders. Gómez en Barros sloegen het meisje met een riem als ze de etensrestjes van de dieren opat.

De pleegouders zitten vast op verdenking van slavernij, mishandeling en gevangenhouding van het meisje. Gómez en Barros verafgoden San la Muerte, waarvan aanhangers gebeden en rituelen uitoefenen. Ook brengen zij offers aan de heilige in de vorm van bloed, alcohol en waardevolle voorwerpen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.