buitenland

Auto rijdt kinderdagverblijf binnen: een dode, veertien gewonden

Door Shari Deira - 10 april 2014

In de Amerikaanse stad Orlando is een vierjarig meisje om het leven gekomen nadat een auto inreed op een kinderdagverblijf. Veertien kinderen en een volwassene raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde toen een auto een andere auto ramde, melden Amerikaanse media. De auto reed vervolgens in op het kinderdagverblijf, waar op dat moment meer dan vijftig kinderen aanwezig waren

Voortvluchtig

De slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht en daar overleed het jonge meisje aan haar verwondingen. Enkele gewonden verkeren in kritieke toestand.

De bestuurder die het fatale ongeluk veroorzaakte, probeerde volgens politie de staat Florida te ontvluchten. Hij reed door nadat de andere auto crashte. De politie heeft de auto, een rode Dodge Durango, teruggevonden maar de bestuurder is voortvluchtig.

De verdachte, Robert Corchado, is actief als drugsdealer. Hij werd eerder veroordeeld voor het bezit van cocaïne en heroïne met de intentie het te verkopen. Ook is de man in het verleden aangeklaagd voor roekeloos rijgedrag en doorrijden na het veroorzaken van een ongeluk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.