buitenland

Berlusconi gaat patiënten met Alzheimer verzorgen

Door Servaas van der Laan - 30 april 2014

De voormalige premier van Italië, Silvio Berlusconi gaat per 9 mei helpen bij het verzorgen van Alzheimer-patiënten in een verzorgingscentrum vlakbij Milaan. Daarmee gaat zijn taakstraf van een jaar de eerste fase in.

Dat heeft Paolo Pigni, de directeur van het verzorgingstehuis woensdag gezegd.

Geen campagne

Pigni zei dat Berlusconi zich volledig zal richten op het verzorgen van ouderen en dat de taakstraf op geen enkele manier kan worden gebruikt voor de verkiezingscampagne.

‘Daar zijn we zeer inflexibel in. Activiteiten met een politiek karakter zijn op geen enkele wijze toegestaan. En hetzelfde geldt voor verklaringen, diners of manifestaties,’ zegt Pigni.

Geen grappen

Berlusconi wordt op vrijdag 9 mei en vervolgens op vrijdag 16 mei om 9.45 bij het centrum verwacht. ‘Het gaat hier niet om iets banaals. Het is werk dat niet kan worden gedaan zonder volledige toewijding’.

Al het werk zal de voormalige premier zelf moeten uitvoeren. Niemand van zijn personeel wordt in het centrum toegelaten. De gebruikelijke grapjes van Berlusconi zullen niet worden gewaardeerd. ‘Probeert u maar eens moppen te vertellen aan patiënten met Alzheimer, daarna praten we verder’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.