buitenland

Bom ontploft voor de deur van bank in Griekenland

Door Shari Deira - 10 april 2014

Bij een kantoor van de Bank van Griekenland in Athene is donderdagochtend een autobom ontploft. Een krant kreeg 45 minuten voor de ontploffing een waarschuwingstelefoontje.

De beller zei dat de auto, een gestolen Nissan, 70 kilo explosieven bevatte. Door de ontploffing zijn de ruiten van een winkel in de buurt ingeslagen, maar er vielen geen gewonden.

De aanslag is door niemand opgeëist, maar de politie vermoedt dat linkse anarchistische groepen achter de ontploffing zitten. Verschillende anarchistische groepen hebben vaker aanslagen gepleegd.

Lenen

Vrijdag bezoekt de Duitse bondskanselier Angela Merkel Athene. Merkel is in Griekenland niet geliefd, omdat zij wordt gezien als de veroorzaker van de enorme bezuinigingen en hervormingen die het land moest doorvoeren.

Het Griekse ministerie van Financiën maakte woensdag bekend dat Griekenland voor het eerst in vier jaar weer voor langetermijnleningen de financiële markten op gaat. Dat gaat vandaag voor het eerst gebeuren.

Het ministerie heeft diverse internationale banken ingeschakeld om de uitgifte van een lening met een looptijd van vijf jaar voor te bereiden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.