buitenland

Brute verkrachtingen Nederlands jongetje (5) in Indonesië

Door Anna Vossers - 19 april 2014

Brute verkrachtingen van een vijfjarig Nederlands-Indonesisch jongetje op een eliteschool in Jakarta hebben de expat-gemeenschap in Indonesië geschokt. Het jongetje, dat inmiddels zes jaar oud is, heeft aan de verkrachtingen een geslachtsziekte en een bacteriële infectie opgelopen.

Dat schrijft de Indonesiëcorrespondent van The Sydney Morning Herald, die zelf ook twee kinderen op de Jakarta International School heeft zitten, die als goed beveiligd bekendstaat.

Twee verdachten aangehouden

Het jongetje werd volgens berichten in februari en maart toen hij onder schooltijd vlak bij zijn klaslokaal naar de wc ging misbruikt door twee mannelijke schoonmakers. De twee zijn aangehouden en zitten vast. Nog twee mannen en een vrouw worden ook door de politie ondervraagd.

De zaak kwam begin deze week naar buiten, toen de Indonesische moeder van het slachtoffertje media benaderde, omdat zij teleurgesteld was dat de school weinig actie ondernam na de aanval op haar kind. Zij vindt dat het de leraren had moeten opvallen dat het kind zo lang weg was.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.