buitenland

Dertien Al-Qa’idastrijders gedood bij drone-aanval Jemen

Door Anna Vossers - 19 april 2014

Bij een droneaanval in Jemen zijn dertien vermoedelijke Al-Qa’idastrijders en drie burgers gedood. De drone zou zaterdagochtend twee auto’s met militanten hebben aangevallen.

De aanval gebeurde bij al-Baida in het zuidwesten van Jemen en hoewel de aanval was gericht op de vermoedelijke terroristen, werd ook een burgerauto geraakt. De auto’s met de vermoedelijke terroristen waren op weg naar de provincie Shawba, die wordt gezien als broeinest van Al-Qa’ida op het Arabisch Schiereiland, meldt nieuwszender CNN.

Al dagen in de buurt

Het ministerie van Defensie van Jemen noemt de aanval een succes. Een Defensiemedewerker zegt dat de gedode militanten al een tijdje in het vizier waren. Het is niet duidelijk of de aanval door Jemen zelf, of door de Verenigde Staten is uitgevoerd. Mogelijk gaat het om een gezamenlijke actie.

De drone zou volgens ooggetuigen al dagenlang in de regio hebben rondgecirkeld. Na de aanval bleef deze nog een tijd in de buurt vliegen, om zeker te weten dat geen van de inzittenden van de verdachte auto’s kon ontsnappen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.