buitenland

Dodental dubbele bomaanslag Nigeria loopt snel op

Door Shari Deira - 14 april 2014

Het dodental van de dubbele bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja heeft aan zeker 71 mensen het leven gekost. De aanslag is nog niet opgeëist, maar vermoedelijk zit de extremistische islamitische groepering Boko Haram erachter.

124 mensen raakten gewond bij de aanslag. Op het moment van de bomaanslag was het druk op het station, omdat veel Nigerianen onderweg waren naar hun werk.

Gat

Ooggetuigen zeggen tegen BBC News dat er overal op het station lichamen en afgerukte ledematen lagen. De explosieven hebben ook een enorm gat in de grond geslagen van ruim 1 meter diep.

Een andere getuige vertelt dat zij op de bus stond te wachten toen ze de enorme explosie hoorde. Daarna zag ze alleen maar rook en rennende mensen om zich heen. ‘Mensen waren in paniek aan het rondrennen.’

Doden

Boko Haram, dat Westers onderwijs is een zonde betekent, heeft dit jaar al meer dan 1.500 burgers gedood. Eind februari vielen de extremisten een kostschool aan in het noordoosten van Nigeria. 29 kinderen kwamen daarbij om het leven.

Ook afgelopen weekend vielen tientallen doden in het noordoosten van Nigeria door aanvallen van Boko Haram.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.