buitenland

Fors hogere beloning voor gouden tip Froon en Kremers

Door Tom Reijner - 30 april 2014

Wie de gouden tip heeft in de vermissingszaak van Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) kan een flinke beloning tegemoetzien. Als de tipgever weet waar de twee vermiste Nederlandse vrouwen zijn, krijgt hij geen 2.500 maar 30.000 dollar van de families.

Dat meldt een woordvoerder van de Panamese reddingsdienst Sinaproc woensdag.

Tips

Dinsdag werd bekend dat de politie vijfendertig tips heeft binnengekregen over Froon en Kremers uit Amersfoort. ‘Dat bracht ons een betere tijdlijn, maar we hebben ze helaas nog niet kunnen vinden,’ zei een politiewoordvoerder dinsdag naar aanleiding van het tv-programma Opsporing Verzocht van vorige week.

Froon en Kremers zijn sinds 1 april vermist nadat zij op die dag vanuit Boquete vertrokken voor een wandeling in het uitgestrekte natuurgebied. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de twee twintigers.

Inzameling

Het gebied rond Boquete is intussen uitgekamd, maar de uitgebreide zoekactie leverde tot dusver geen concrete aanwijzingen op. De Panamese autoriteiten besloten om die reden eerder om de zoektocht ‘minder intensief‘ te laten verlopen.

De families van de twee Nederlandse vrouwen willen met ingezameld geld verder zoeken. Zij hebben vorige week de stichting Vind Kris en Lisanne opgericht en een rekeningnummer geopend. Het ingezamelde geld zullen zij gebruiken voor billboards en krantenadvertenties.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.