buitenland

Nederlandse politie helpt bij zoektocht vermiste vrouwen Panama

Door Servaas van der Laan - 07 april 2014

Een normaliter in Colombia gestationeerde Nederlandse politieman gaat in Panama assisteren bij de zoektocht naar de vermiste studentes Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22). De ouders van Kremers zijn ook naar het Centraal-Amerikaanse land afgereisd.

Een ‘verbindingsman’ van de Nationale Politie zal in de west-Panamese stad Boquete contact onderhouden tussen de lokale politie, familie van de vermiste vrouwen en de ambassade in Panama-Stad.

Ouders

De ouders van Kremers zijn maandagmiddag naar Panama vertrokken om te helpen met zoeken naar hun vermiste dochter. De ouders van Froon blijven in Nederland. In het gebied zijn al de broer en de vriend van Froon bezig met zoeken.

De broer van Kremers heeft sociale media ingeschakeld om aandacht te vragen voor de vermissing van zijn zus. Hij heeft onder andere de Amerikaanse president Barack Obama en Nederlandse bekendheden als Carice van Houten en dj Giel Beelen benaderd via Twitter.

Zoek

De president van Panama heeft in een persconferentie benadrukt dat zijn land ‘alles in het werk stelt’ om de twee vrouwen te vinden.

Kremers en Froon zijn sinds dinsdagmiddag zoek. Froon en Kremers waren in Panama om Spaans te leren. Hun gastgezin sloeg alarm toen zij niet terugkeerden. Getuigen zouden de twee in de middag hebben gezien tijdens een voettocht door het regenwoud.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.