buitenland

Nederlandse VN-medewerker doodgestoken in Cambodja

Door Tomasz Blom - 28 april 2014

Een Nederlandse vrouw is in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh bij haar thuis doodgestoken. Haar dochtertje van negentien maanden raakte hierbij zwaargewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

Dat meldt The Cambodian Daily maandag. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het bericht.

Verenigde Naties

Volgens de Cambodjaanse politie zou het gaan om een 31-jarige vrouw die met haar man voor de Verenigde Naties werkte. Het slachtoffer werd gevonden door de oppas van de peuter. De echtgenoot van de vrouw was ten tijde van het drama op een VN-missie in het zuiden van Cambodja.

Een politiechef zegt dat de VN-medewerker zesmaal is gestoken met een scherp voorwerp. Er wordt nog onderzocht of er sprake is geweest van een verkrachting. Vooralsnog hebben de autoriteiten geen idee waarom de vrouw om het leven is gebracht. Braaksporen zijn niet aangetroffen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.