buitenland

Panama zet grenspolitie in bij zoektocht vermiste vrouwen

Door Anna Vossers - 11 april 2014

In Panama gaat grenspolitie helpen met zoeken naar de vermiste Nederlandse studenten Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21). De zoektocht wordt nog in ieder geval tot zondag voortgezet.

Dat hebben president Ricardo Martinelli van Panama en de politiediensten vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie, meldt RTL Nieuws.

Apotheek

Het tweetal dat op 1 april verdween, is nog altijd spoorloos, zei de president. Wel is inmiddels bekend dat zij voor hun verdwijning nog bij een apotheek zijn gezien, waar zij muggenwerende middelen kochten. Er zouden camerabeelden zijn gemaakt, maar die zijn nog niet vrijgegeven.

Het vermoeden is nog altijd dat de vrouwen in het plaatsje Boquete aan de wandeltocht Il Pianista zijn begonnen, maar zoekacties in het berggebied hebben nog altijd niets opgeleverd.

Verdwijning

Froon en Kremers verdwenen anderhalve week geleden in Panama, waar zij zijn om Spaans te leren. Hun gastmoeder sloeg vorige week alarm, toen de twee zonder bericht niet terugkeerden naar haar huis. Al hun spullen zijn nog in het gastenverblijf, op een rugzak en een paspoort na.

Familieleden van de twee vermiste Nederlanders zijn inmiddels naar Boquete afgereisd om er te helpen zoeken. De Nederlandse politie heeft aangeboden te helpen, als de Panamese autoriteiten daar om vragen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.