buitenland

Panama zet speciaal misdaadteam op vermissing Froon en Kremers

Door Tom Reijner - 25 april 2014

In het onderzoek naar de verdwijning van de Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers, heeft Panama een nieuwe stap gezet. De autoriteiten gaan een speciaal team inzetten, dat is gespecialiseerd in de georganiseerde misdaad.

Dat zei Ana Belfon, de procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Panama, tijdens een persconferentie.

Prioriteit

Of de inzet van de eenheid betekent dat er aanwijzingen zijn over mogelijke betrokkenheid van de georganiseerde misdaad, is onbekend. Belfon wilde verder niets kwijt over het lopende onderzoek, maar zei wel dat de autoriteiten alle opties openhouden en elk scenario bekijken.

De speciale eenheid is een van de meest ervaren onderzoekteams in het Midden-Amerikaanse land. Volgens Panamese journalisten wijst die inzet erop dat de zoekactie naar de Nederlandse vrouwen voor Panama nog altijd een hoge prioriteit heeft.

Natuurgebied

De 22-jarige Froon en de 21-jarige Kremers zijn nu al sinds 1 april vermist nadat zij op die dag vanuit Boquete vertrokken voor een wandeling in het uitgestrekte natuurgebied. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de twee twintigers.

Het gebied rond Boquete is intussen uitgekamd, maar de uitgebreide zoekactie leverde tot dusver geen concrete aanwijzingen op. De Panamese autoriteiten besloten om die reden eerder om de zoektocht minder intensief te laten verlopen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.