buitenland

Panama zoekt ‘minder intensief’ naar vermiste vrouwen

Door Tom Reijner - 14 april 2014

De autoriteiten in Panama gaan minder intensief op zoek naar Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21). De uitgebreide zoektocht leverde tot dusver geen concrete aanwijzingen op over de twee vermiste Nederlandse vrouwen.

Het gebied is intussen uitgekamd op alle ‘gebruikelijke internationale en nationale manieren’, zegt Arturo Alvarado, de chef van de dienst die de zoektocht organiseert.

Geruchten

De routes die Froon en Kremers konden nemen, zijn allemaal verschillende keren nagegaan. Het gebied rond het plaatsje Boquete, waarvandaan de twee vrouwen vertrokken voor hun wandeltocht, wordt de komende tijd wel in de gaten gehouden.

Het enige dat tot nu dusver is gevonden in het zoekgebied bij het dorpje in het noordwesten van Panama is een pakketje met junkfood, dat in het gras naast een wandelpad is aangetroffen. Berichten dat daarbij een blonde en rode haar zijn gevonden, zijn vermoedelijk geruchten.

Cursus

De twintigers verdwenen bijna twee weken geleden. Zij waren in Panama voor een Spaanse taalcursus, toen zij op 1 april niet terugkeerden naar hun gastgezin.

In het huis waar zij verbleven, lagen, op één rugzak en één paspoort na, al hun spullen nog. Sindsdien is er niets meer van het tweetal vernomen. Er wordt ernstig rekening gehouden met een misdrijf.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.