buitenland

‘President Panama wil meer middelen voor zoektocht’

Door Anna Vossers - 10 april 2014

De president van Panama, Ricardo Martinelli, wil dat er meer middelen beschikbaar worden gesteld om de twee vermiste vrouwen uit Nederland te zoeken. Het is nog altijd volstrekt onduidelijk waar het tweetal is.

Martinelli heeft volgens een woordvoerder van de Panamese hulpdiensten tijdens een evenement in de buurt van het plaatsje Boquete gezegd dat er meer mankracht nodig is, meldt persbureau Novum.

Café

De studenten Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) worden sinds vorige week dinsdag vermist. Nog altijd zoeken reddingsteams met helikopters en speurhonden naar het duo. De politie zoekt onder meer uit of informatie over twee jongemannen die op de dag van de verdwijning met de studenten in Boquete in een café hebben gezeten, klopt.

Voor de twee verdwenen, hebben zij op internet nog informatie opgezocht over een wandelroute in de omgeving. Het is niet duidelijk of ze aan de wandeling zijn begonnen. Meer dan 25 mogelijke routes in het berggebied rond Boquete zijn al uitgebreid doorzocht.

Familie

Froon en Kremers zijn in Panama om Spaans te leren. Hun gastmoeder sloeg vorige week alarm toen zij zonder bericht niet terugkeerden naar haar huis. Al hun spullen zijn nog in het gastenverblijf, op een rugzak en een paspoort na.

Familieleden van de twee vermiste Nederlanders zijn inmiddels naar Boquete afgereisd om er te helpen zoeken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.