buitenland

Scholier (15) officieel beschuldigd van moord op lerares

Door Shari Deira - 30 april 2014

Een vijftienjarige jongen in Groot-Brittannië is officieel in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op de 61-jarige lerares Ann Maguire. De leerling stak Maguire diverse keren, waarna de vrouw overleed aan haar verwondingen.

De officier van justitie zegt dat er voldoende bewijs is om aan te nemen dat de jongeman achter de moord op Maguire zit, meldt BBC News.

Maguire gaf Spaans op het Corpus Christi Catholic College in Halton Moor in het oosten van Leeds. Ze zou in september met pensioen gaan, nadat zij veertig jaar had gewerkt als lerares. Maguire was erg geliefd op de school.

Whiskey

De verdachte is uitgebreid verhoord door de politie en er is voldoende bewijs tegen de jongen. Wat zijn motief was, is nog onduidelijk. Volgens medescholieren gaat het om een jongen die zich vaak terugtrok en op zichzelf was.

In Britse media wordt gespeculeerd over de rol die videospellen bij de moord hebben gespeeld. De jongen zou online veel agressieve spellen spelen. Hij zou diverse keren op school zijn gekomen met bier en whiskey in zijn tas.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.