buitenland

Scholier steekt twintig leerlingen neer in Pennsylvania

Door Anna Vossers - 09 april 2014

Op een school in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een mannelijke student vanochtend twintig medeleerlingen en ten minste een volwassene neergestoken of verwond. Vier van hen zijn met ernstige verwondingen naar ziekenhuizen gevlogen.

De steekpartij had plaats op de Franklin Regional High School in de plaats Murrysville, op veertig kilometer ten oosten van de stad Pittsburgh, melden Amerikaanse media.

Eén verdachte

De vermoedelijke dader is gearresteerd. Hij wordt door de politie ondervraagd. Zijn motief is vooralsnog onduidelijk.

Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten zijn de gewonde leerlingen allen tussen 14 en 17 jaar oud. Er zou ook een volwassen slachtoffer zijn.

Slachtoffers

Een dokter van het ziekenhuis waar zeven tieners en één volwassene zouden zijn opgenomen, zegt tegen nieuwszender CNN dat de verwondingen ‘ernstig’ zijn en in sommige gevallen zelfs ‘duidelijk levensbedreigend’. Persbureau Reuters meldt juist dat niemand in levensgevaar verkeert.

Enkele slachtoffers zouden alleen krassen of lichte verwondingen hebben, meldt ABC News. Sommige van de leerlingen zijn gewond geraakt terwijl zij probeerden weg te komen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.