buitenland

Schutter Fort Hood vroeg om tijd vrij voor schietpartij

Door Shari Deira - 04 april 2014

De Amerikaanse militair Ivan Lopez vroeg om wat tijd vrij, maar hem werd verteld om een dag later terug te komen. In plaats daarvan ging Lopez naar huis, haalde hij zijn pistool en schoot drie mensen en zichzelf dood.

Dat zegt een van de gewonde slachtoffers van Lopez, melden Amerikaanse media. Hij schoot woensdag om zich heen op legerbasis Fort Hood in de Amerikaanse staat Texas.

Formulier

Lopez ging naar het personeelskantoor op de basis en vroeg om een formulier waarmee hij om dagen vrij te krijgen. Het personeel zei dat Lopez een dag later moest terugkomen om het formulier op te halen.

Hij ging weg en kwam later terug met zijn wapen en opende het vuur. De militair doodde drie collega’s en er raakten zestien militairen gewond. Tien van de zestien gewonden zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Donderdag werd bekend dat de Lopez kampte met diverse geestelijke problemen. Zijn familie zegt nu dat een overplaatsing eerder dit jaar, en de dood van zijn moeder en grootvader er wellicht voor hebben gezorgd dat zijn mentale staat veranderde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.