buitenland

Tiener maakt vlucht naar Hawaii in landingsgestel Boeing 767

Door Anna Vossers - 21 april 2014

Een Amerikaanse tiener heeft een vlucht van Californië naar Hawaii overleefd als verstekeling bij het landingsgestel van een Boeing 767. Volgens de FBI is het een wonder dat de 16-jarige jongen nog leeft.

Dat meldt de website hawaiinewsnow.com. De tiener zou van huis hebben willen weglopen, klom over de hekken van een Californisch vliegveld en kroop bij de wielen van de Boeing in het landingsgestel.

Bewusteloos

Hij wist niet precies waar het vliegtuig van Hawaiian Airlines naartoe zou gaan en was het grootste gedeelte van de vlucht bewusteloos door zuurstofgebrek. Na vijfenhalf uur vliegen landde het toestel zondagochtend op Maui, Hawaii, waar hij wakker werd en direct werd ingerekend toen hij tussen de vliegtuigen rondliep. Van de vlucht zelf kan hij zich volgens de FBI niets meer herinneren.

Hij is overgebracht naar de kinderbescherming en wordt niet aangeklaagd, schrijft The Huffington Post.

Met de meeste verstekelingen die zich net als deze Amerikaan verstoppen bij de wielen van een vliegtuig loopt het slecht af. De ijle lucht en lage temperaturen worden hen meestal fataal, of ze vallen uit het vliegtuig bij de landing.

Het wonderbaarlijke voorval heeft vragen losgemaakt over de bewaking van vliegvelden. Een Democratische senator tweet dat het incident met de verstekeling laat zien dat er iets moet worden gedaan aan de beveiliging.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.