buitenland

Vermiste vrouwen Panama begonnen mogelijk aan wandeltocht

Door Servaas van der Laan - 06 april 2014

De in Panama vermiste Kris Remers en Lisanne Froon zijn dinsdagmiddag vermoedelijk toch begonnen aan een wandeltocht aan de rand van het natuurreservaat La Amistad. Onderzoekers richten zich op de wandeltocht naar El Pianista in het westen van Panama.

Dat schrijft Ingrid Lommers, directeur van de taalschool waar het tweetal Spaans leerde, op haar Facebookpagina.

Vermoeid

Eerder leek het erop dat de twee Nederlandse vrouwen dinsdagmiddag na een korte wandeltocht terug naar het stadje Boquete zouden gaan.

Rond 15.00 uur in de middag zat het tweetal vermoeid op de stoep bij hostel Casa Pedro. Tegen de eigenaar van het hostel zeiden ze dat ze terug naar Boquete wilden gaan omdat het te laat was voor een lange wandeltocht.

El Pianista

Maar ooggetuigen hebben in de namiddag toch twee jonge meiden op de El Pianista Trail gezien. De omschrijvingen, jong, de één langer dan de ander, zwarte backpacks en geen ‘native’ Engels sprekend, komen overeen.

De El Pianista wandeltocht voert ongeveer acht kilometer door regenwoud, langs watervallen en met uitzicht op een vallei. Sinds dinsdagmiddag ontbreekt van de twee jonge vrouwen ieder spoor. Er is een beloning van 2.500 dollar beloofd voor de gouden tip die leidt tot de vondst van de vrouwen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.