buitenland

‘Vermiste vrouwen Panama gezien met drankje bij restaurant’

Door Tom Reijner - 05 april 2014

De autoriteiten in Panama doen er alles aan om de twee vermiste Nederlandse vrouwen op te sporen. De twee zouden voor het laatst zijn gezien bij een restaurant in het centrum van Boquete, waar zij een drankje bestelden.

De politie doet daar nog onderzoek naar, zegt de Nederlandse ambassadeur in Panama Wiebe de Boer zaterdagochtend op Radio 1. Hij is afgereisd naar het gebied, dat populair is bij toeristen.

Taalschool

De taalschool waar de 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon Spaans studeerden, was tot dusver de laatste locatie waar mensen hen hadden gezien. Dat was rond 13.00 uur dinsdagmiddag.

De autoriteiten doen volgens de ambassadeur veel om de vrouwen te vinden. Agenten gaan langs paden en bossen in de hoop dat dit iets oplevert. Ook is aan indianen in het gebied gevraagd of ze de vrouwen hebben gezien. Het gebied staat volgens de ambassadeur niet bekend als onveilig.

Wandeltocht

Froon en Kremers gingen dinsdag op wandeltocht in het gebied rond Boquete. Ze keerden daarna niet terug bij het gastgezin waar ze logeerden en lieten ook niets horen aan familie of vrienden in Nederland. De families van Kremers en Froon richtten een Facebook-pagina op, om zo aandacht te vragen voor de vermissing.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde vrijdag dat er al twee dagen naar Froon en Kremers wordt gezocht in Panama. Tientallen hulpverleners zijn op zoek naar de Nederlandse vrouwen. Ook is een helikopter ingezet.

Boquete in het noorden van Panama – bron: Google Maps

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.