buitenland

Vermiste vrouwen worden zaak van politie Panama

Door Anna Vossers - 08 april 2014

Nu al meer dan 25 mogelijke wandelroutes van de in Panama vermiste vrouwen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) zijn onderzocht, wordt de zoektocht naar de twee vooral het werk van de nationale politie en recherche van het Midden-Amerikaanse land.

Dat melden media uit Panama. De twee verdwenen een week geleden in de buurt van het plaatsje Boquete in het westen van Panama.

Helikopters

De zoektocht heeft dinsdag niets nieuws opgeleverd, zegt de woordvoerder van de burgerbescherming, Alturo Alvarado. Er zijn nog steeds mensen aan het zoeken in het oerwoud rond het plaatsje Boquete. Daarnaast is een groepje per helikopter naar een dorp in het oerwoud gestuurd om daarvandaan verder te zoeken naar de twee.

Hoewel de politie de zaak grotendeels overneemt, blijft de burgerbescherming voorlopig ook nog zoeken. Woensdag gaan zoekteams per helikopter naar de Nederlandse studenten zoeken langs de grens met Costa Rica.

Rustig

Froon en Kremers zijn in Panama om Spaans te leren. Hun gastmoeder sloeg vorige week alarm toen zij niet terugkeerden naar haar huis. Al hun spullen zijn nog in het gastenverblijf, op een rugzak en een paspoort na. Zij hebben geen contact opgenomen met familie of bekenden.

De vrouwen waren volgens Panamese media erg rustig en niet van plan om weg te gaan.

Familieleden van de twee vermiste Nederlanders zijn inmiddels naar Boquete afgereisd om er te helpen zoeken. Er is een beloning van 2.500 dollar uitgeloofd voor wie de gouden tip heeft die leidt naar de twee vrouwen uit Amersfoort en Utrecht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.