buitenland

Weer verdachte rugzakken bij finish Boston Marathon

Door Anna Vossers - 16 april 2014

In Boston is een man gearresteerd die zich verdacht gedroeg bij de finish van de Boston Marathon. Dat is de plaats waar vorig jaar drie mensen om het leven kwamen en ruim 260 anderen gewond raakten bij een terroristische aanslag.

Volgens getuigen gedroeg een man met een rugzak zich ‘vreemd’, hij zou op blote voeten hebben rondgelopen terwijl het hard regende en schreeuwde ‘Boston strong’. Toen hij door een agent werd aangesproken, legde hij zijn rugzak neer en zei hij dat hij een rijstkoker in zijn tas had.

Confetti

In de buurt van de man lag nog een onbeheerde rugzak. De politie ontruimde de omgeving direct, en de explosieven opruimingsdienst onderzocht de tassen. Er bleken geen explosieven in te zitten, maar in de tas van de gearresteerde man zat inderdaad een rijstkoker, die met confetti was gevuld.

Beide tassen zijn uit voorzorg tot ontploffen gebracht. De politie onderzoekt nog wie de tweede tas heeft neergezet.

Herdenking

Het was dinsdag exact een jaar geleden dat de broers Tamerlan en Dzjochar Tsarnajev een bloedige bomaanslag pleegden bij de marathon van Boston. De slachtoffers werden herdacht met onder meer een toespraak door vicepresident Joe Biden.

Bij de finish werd een moment stilte gehouden. Maandag 21 april wordt de marathon opnieuw gerend, met naar verwachting een recordaantal deelnemers en bezoekers.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.